Coaching

Wie ben je? Wat wil je? En wat kun je?

Waarom loop je steeds tegen dezelfde dingen aan in het leven? Hoe diep zitten onbewuste processen verborgen. Welke overtuigingen beperken je?

Coaching is de manier om daar achter te komen en los te komen van wat je steeds weerhoudt of om helder te krijgen wanneer je het overzicht van het leven een beetje kwijt bent. Tijdens de coaching worden onbewuste patronen zichtbaar gemaakt en leer je doelen te zetten om bij de kern te komen. Het is bewustwording, persoonlijk en professioneel, om je zo verder te kunnen ontwikkelen.

Gelukkig zijn met je zelf, het beste uit jezelf halen. De balans versterken tussen persoonlijke wensen en de wereld om je heen, inzicht krijgen waarom je doet wat je doet. Heb je een innerlijke onrust, dan gaan we werken aan de positieve verandering.

Coachingstechnieken

Alle coachingstrajecten bij Y-Focus worden op maat aangeboden. Er wordt gekeken welke vorm bij jou en jouw vraag past.

Er kunnen verschillende vormen ingezet worden,

  • NLP (Neurolinguistisch Programmeren)
  • TA (Transactionele Analyse)
  • Systemisch Werk

Hoe werkt het?

Opstelling in groepsverband: begeleider, vraagsteller, representanten

Er wordt een vraag ingebracht en dan wordt er gebruik gemaakt van het ‘wetende veld’ ofwel energieveld. Representanten stappen op een plek in de ruimte van een lid in het systeem. Naast representanten kunnen ook dingen ingezet worden

Systemisch werk kan leiden tot acceptatie en ook een sleutel zijn om te komen tot een oplossing, zodat de energie weer kan stromen.

Systemisch werk

Inzicht, opluchting, verwerking of rust…

Systemisch werk

Systemisch werk is een methode die door de Duitse therapeut Bert Hellinger ontwikkeld is. Deze methode is beter bekend onder de titel Familieopstellingen. Hellinger is, als vervolg op reeds bestaande systeemtheorie├źn, begonnen met het letterlijk neerzetten van een systeem (gezin, team, bedrijf) waarbij representanten leden van het systeem voorstellen. De methodiek maakt verstoorde verhoudingen binnen systemen (familie en organisaties) zichtbaar.

Familieopstellingen

Familieopstellingen laten op een simpele wijze zien en voelen wat er in jouw systeem speelt, welke plek je in je gezin of familie inneemt en hoe de onderlinge verhoudingen zijn.

Ons leven speelt zich af in een krachtenveld van systemen bv gezin, school, relatie, werk, land van herkomst, geloof, vrienden, vereniging etc waarbinnen wij ons bewegen. Bewust/onbewust bepaalt het in zekere mate wat we voelen en hoe we handelen.

Het systeem van herkomst (familie) is hierin het meest bepalend. Welke plek hebben we?

  • Ordening
  • Geven en nemen
  • Schuld en onschuld
  • Over wat ingesloten wordt of weg is
  • Systemische verstrikkingen
  • Identificatie

Deze methode wordt gebruikt om inzicht en verandering te brengen in een moeilijke situatie en vastzittende patronen bij zowel personen als organisaties. Familieopstellingen hebben de kracht om zelfs binnen een uur een transformatie van problemen in gang te zetten.

Door het doen van een familieopstelling kan dat wat vast zit en onveranderlijk lijkt (bewust of onbewust) weer in beweging komen of vervalt bepaald gedrag wat je belemmerde in je groei/ontwikkeling.

Hoe werkt het?

Opstelling in groepsverband; begeleider, vraagsteller, representanten

Er wordt een vraag ingebracht en dan wordt er gebruik gemaakt van het ‘wetende veld’ ofwel energieveld. Representanten stappen op een plek in de ruimte van een lid in het systeem. Naast representanten kunnen ook dingen ingezet worden

Systemisch werk kan leiden tot acceptatie en ook een sleutel zijn te komen tot een oplossing, zodat de energie weer kan stromen.

Wat kost een behandeling?